Zaterdag 10 december komt Jan Siebelink naar de Bibliotheek in Havelte.

Op 20 september 2022 verscheen de nieuwste roman van Jan Brengschuld. In deze roman wordt, door een recente gebeurtenis, een ander licht geworpen op de gebeurtenissen rond de kwekerij uit Knielen op een bed violen. Brengschuld vertelt het verhaal van hoe geldgebrek de kwekersfamilie noopte een deel van hun grond te verkopen. Door de bouw van een grote tennishal aan de rand van hun overgebleven terrein komt de wereld binnen. Het paradijs raakt verstoord en de ondergang van de kwekerij is aanstaande.

In het oeuvre van Jan Siebelink is er een constant decor, maar steeds worden de gebeurtenissen anders beschreven, met een andere bestemming van de personages, vanuit een ander perspectief. Het ritueel van de terugkerende elementen openbaart niet alleen de kern van zijn familie, maar brengt tegelijk het schrijverschap van Jan Siebelink vol aan het licht.

In de bibliotheek van Havelte zal een vraaggesprek met Jan worden gevoerd waaraan het publiek uiteraard ook kan meedoen.

Wil je deel uitmaken van deze enerverende middag, geef je dan op via onderstaande aanmeldknop of meld je aan in de bibliotheek.

Toegang is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

HAVELTE: JAN SIEBELINK

Details activiteit