En toen?

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Ontdek werelden van vroeger in de boeken van nu!

Kijk voor leestips op www.kinderboekenweek.nl of kom langs in de bibliotheek.

Gratis Kinderboekenkrant

De Kinderboekenkrant biedt voor 6 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Vraag vanaf 30 september naar de Kinderboekenkrant bij de bibliotheek of boekwinkel.

kinderen met een sterTentoonstelling Kinderen met een ster

In een aantal Drentse bibliotheken staat de tentoonstelling Kinderen met een ster, vernoemd naar het gelijknamige boek van Martine Letterie. In deze tentoonstelling staan kinderen centraal die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Kamp Westerbork hebben geleefd. Deze tentoonstelling hebben wij in bruikleen van Kamp Westerbork.

Je kunt de tentoonstelling van 17 september tot 30 okober bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheken in Borger, Coevorden, Diever, Gieten, Meppel, Roden, Zuidlaren en Zuidwolde.

Kindercollege Martine Letterie

Martine Letterie, schrijfster van het boek Kinderen met een ster, komt ook zelf naar de bibliotheken. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar komt ze vertellen over haar boeken die gaan over de Tweede Wereldoorlog. Dit kindercollege zal ongeveer 1 uur duren. Dit jaar won Martine Letterie de Archeon Thea Beckmanprijs voor historische kinderboeken.

Martine komt in Beilen, Borger, Coevorden, Diever, Gieten, Meppel, Roden, Zuidlaren en Zuidwolde. Kijk in de agenda op de website van de bibliotheek voor meer informatie en om je aan te melden.

Activiteiten en knutselen in de bibliotheek

In veel bibliotheken zijn tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten rond het thema En toen? Bijvoorbeeld een kasteel knutselen, spelletjes of foto’s maken met het green screen. Kijk in de agenda wat er in jouw bibliotheek te doen is.